Toimii!

Nivelravinteet. Ja markkinoilta löytyy, joka lähtöön. Oli siinä pähkäilemistä kun ekan kerran niiden parissa pähkäilin. Se oli Enkeli-Tiinan aikaan, joskus Tiinan ollessa 10 vuotta.

Se alkoi nuolla toista etujalkaansa, rannetta, vähitellen enemmän ja enemmän. Joskus myös vähän onnahteli, toisinaan ei. Nopsaan toinenkin jalka, samaisesta kohdasta. Joku tuumasi että jos on stressiperäistä, ei, ei Tiina stressannut mistään ja kun kerran joskus onnahtelikin. Minä taas vakiintuneena maailmanlopun kuvittelijana sain mieleeni jo kauhuskenaariot, vähintään luusyövästä. Sen ajatuksen jälkeen paluuta mielenrauhaan ei ollut joten aika kuviin varattiin.

Nivelrikkoa, ei maailmanloppua. Tohtori tuumasi että tuskin kuvissa näkyvä vaiva tule olemaan se vaiva johon tämä mummokoiruus kaatuu. Sen verran lievältä näytti. Lieväkin tietysti särkee ja kolottaa joten hoidoksi määrättiin aluksi jokin hyvä nivelravinne ja kaikki nollasta sataan kiihdytykset ja erityisesti sadasta nollaan jarrutukset kiellettiin. Omaehtoista liikuntaa, ei enää keppileikkejä. Se oli ehkä Tiinalle maailmanloppu. Eihän se kipu siinä endorfiinien jyllätessä tunnu, tuntuu vasta illalla kun pitäisi alkaa nukkumaan, särkee ja kolottaa.

Näillä ohjeilla mentiin. Alkoi tiukka kysely nivelravinteiden tiimoilta, mikä oli paras, mikä oikeasti auttoi? Kokemuksia tuli laidasta laitaan, ravinteita oli laidasta laitaan. Kokeiltiin muutamia mutta apua ei niistä saatu. Samoihin aikoihin kuulin positiivisia kokemuksia hevosille tehdystä Aviformin Suppleaze Goldista. Meillä oli tuolloin lainassa kiva puoliveritamma joka oli entinen estehevonen. Pientä jäykkyyttä oli jo havaittavissa ja ajattelin sille kokeilla tätä tuotetta. Samalla tilasin, kun kerran löytyi, koirien vastaavan Supplexin. Se oli Tiinan 11vuotissynttärilahja, kolme vuotta sitten.

Hevoselle kylkiäiseksi myös ko. valmistajan "pirunjuuriuute", Mobileaze equine Devil's Claw - pullo. Muutamassa viikossa heppa tuli selkeästi paremmaksi. Päätin tehdä pienen kokeen ja laskin pienenpienen pirunjuuriuute-annoksen myös Tintille. Meni ehkä viikko ja koiran vointi oli selkeästi parempi. Jalkojen nuoleminen väheni ja liike vetriintyi, ontuminen jäi kokonaan pois. Tilattiin toinenkin purkki. Hyvin meni. Elämä rullasi taas hyvin mummokoiruudella. Oliko kyse sattumasta vai ei, en uskonut, mutta eihän sitä koskaan voi tietää. Kunnes sitten tietää. Olen hyvin skeptinen kaikkiin uusiin juttuihin, vaikka miten ne kuulostavat hyvältä.


Tämä ei kuitenkaan ollut sattumaa. Aika kului ja jossain vaiheessa jauhe pääsi varkain (Ensin purkki on täynnä ja sitten ihan ykskaks yllättäen tyhjä!? En ymmärrä) loppumaan. Meni sitten tovi ilman ja hetkenpäästä myös vanhan koiran olemus vanheni, meno hidastui ja ranteiden nuoleminen alkoi taas...

Ei muuta kuin uutta tilausta menemään. Pari viikkoa kului ja taas oltiin "jauhoissa", tilanne parani. Kyse ei siis ollut sattumasta, vaan ihan oikeasta avusta.

Myöhemmin Tintin ruokavalio alkoi mennä tarkaksi, vanhan vatsa ei enää jaksanut sulattaa kaikkea. Pirunjuuritaikajuoma jätettiin varuiksi pois. Supplex sensijaan oli ja pysyi, ihan loppuun asti. Olen täysin varma siitä että Tiina-koiruus sai siitä ison avun ja reippaita lisävuosia kunnioitettavaan 13 ja puolen ikävuoden elämäänsä.

Kun alkukuusta käytiin Kiran kanssa välikuvissa, tuli juttua tohtorin kanssa näistä nivelravinteista. Tai tohtori itse oikeastaan otti puheeksi että useimmiten niitä käytetään vasta ongelmien tai ikävuoden jäykkyyksien tullessa. Tuumasi siihen perään sitten että jos tulossa on rankempia treenikausia tai ihan muutenkin vaan, ei ole ollenkaan huono asia syöttää ihan terveelle, nuorellekin koiralle vaikkapa kuuriluontoisesti näitä. Ennaltaehkäisevästi, ylläpitävästi, hyvinvointiin.

Sen verran vakuuttunut Tiinan tapauksesta (sekä parin hevosenkin kanssa) olen Supplexista (sekä Suppleaze Goldista) että myös tästä pirunjuuriuutteesta, että en voi kun ihmetellä miten vähän Aviform tuntuu olevan tunnettu koirapiireissä. Jos tarvetta tai kuuriluontoista nivelhuoltoa on ajatuksissa tehdä, tutkaile ja vertaile, Supplex kyllä kestää. Ja koska vilpittömästi pidän tuotetta hyvänä ja kokeilemisen arvoisena, useamman vuoden jälkeenkin, kannattaa kokeilla jos apua olisi tarvittaessa teillekin. Tara ja Kirakin käyttää arkilisänä.


12 kommenttia:

 1. Pitääpä oikeen kirjoittaa...Olen etsinyt toimivaa niveltuotetta sekä seniori sakulle, että 10kk ikäiselle.
  Törmäsin tähän blogiin. Olisiko tämä tuote kenties verrattavissa vaikkapa Arthroflexiin? Tosin se on puolet isompi purkki...

  VastaaPoista
 2. Ilman muuta pitää kirjoittaa, joskus käy ihan tylsäksi tämä yksinään höpiseminen täällä ;)

  Kyselin/kuuntelin kokemuksia aikanaan etsiessäni näitä tuotteita ja vertailin tuotepitoisuuksia. Hevospuolella Aviformin tuotteita suositeltiin ja sille tielle sitten lähdettiin ja jäätiinkin, koiruuksienin kanssa. Tintille tästä oli ihan selkeä apu.

  Äkkiseltään näitä kahta verrattuna (voi olla että syynäsin huonosti) Arthroflexissä ei olisi hyaluronihappoa (joka ymmärtääkseni on nivelrustojen kannalta tärkeä ainesosa) eikä MSM:ää? Supplexissa tuotepitoisuudet on myös vähän isommat?

  Tämä nykykaksikko saa 3/4 annostuksella ja on purkki riittänyt jo aika kauan. Kyllä minä ihan vilpittömästi uskallan suositella, ainakin kokeilemaan. (Onkin muuten itseasiassa pitänyt postata tästä uusi juttu, lähinnä nuorienkin koirien käytössä.)

  1hevosvoima.comin Susannalta uskaltaa varmasti kysyä lisätietoja halutessaan, osanee vastailla vielä paremmin kuin minä ;) Ja jos päädyt kokeilemaan, muista käyttää SUPPLEX-koodia niin saat postarit pois ja olisi toki kiva kuulla purkin jälkeen teidän kokemuksia, tuntuiko apua tai liikkuvuus parantuvan.

  VastaaPoista
 3. Tilasin nyt purkillisen tuota supplex jauhetta.
  Ajattelin sitä kokeilla sekä seniorille ja tuolle 10kk ikäiselle koiruudelle.
  Tuskin on nuorelle haittaakaan??

  VastaaPoista
 4. Ei ole varmasti haittaa, Kiran (joka edustaa samaa ikäluokkaa kuin sinun junnusi) kanssa kuvilla käydessä ell:i tuumi että yleensä annetaan vasta sitten kun oireet ilmenee, mutta lisäravinteina näitä vois käyttää jo aikaisemminkin vahvistamaan.

  Olen nyt näille molemmille ylläpitoannostuksella antanut ja uskon että Kiralle se on ollut varsin hyväksi kun kasvaapötkähti vielä aika isoksi...

  Ja tule ihmeessä kertomaan kokemukset, on ihan mielenkiintoista kuulla! :)

  VastaaPoista
 5. Moikka.
  Olen syöttänyt mun nivelrikkoiselle Supplexia jo 1,5v. Aiemmin sai artroflexiä ennakoivana hoitona. Nyt purkki ollut loppu kk ajan ja eron olen huomannut, taas ontuu. Todnäk ostan sen Suppleazen, koska tuo tulee käyttämään sitä elämänsä loppuun asti. Koiralla koko 30kg. Aviformilta suosittelen myös prebiotics ja montmorillonite tuotteita, jos on yhtään kuramahaisen koiran vikaa. Aivan huipputuotteita. Suomessa ei mitään vastaavaa ja halvoilla hinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että apua tästä on muillekin selkeästi. Itse ja olen vakuuttunut tehosta, tämä kaksikko tulee varmasti ja aina syömään, Tara ainakin, jatkuvasti. Ja tuo on niin totta, hinta-laatusuhde on aivan kohdillaan, ylläpitoannostuksella purkki riittää näille kahdelle "iät ja ajat", eli ei ole edes kallista. :)

   (Ja pitääkin vielä tutustua noihin muihin mainitsemiisi)

   Poista
 6. Jaahas, meillä on myös esiintynyt tuota jalkojen nuolemista, kaluamista ja nyt on tullut ontuminenkin uutena. Arthroflexiä ja Nutrolinia menee jatkuvalla syötöllä mutta ei vaikutusta, joten tämä kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku, todella toivon että Ledikin saa tästä helpotuksen! Tiinalle se oli iso, toimiva apu, infformoi ihmeessä meitä kun olet jonkinaikaa antanut! Kiralle ja Tarallekin tuli taas uusi satsi postiin, yksi tai kaksi heppastakin saa aloittaa taas käytön...

   Poista
 7. Hei tuli mieleen että liekö merkitystä syötteleekö hepoisten Suppleazea miniannostuksella vai Supplexia koiran annostelulla? Sama tuote se vissiinkin on kuitenkin, tujumpaa tavaraa vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tätä joskus pohdin ja vertailin niitä, jotain joo eroavaisuuksia niissä oli, suhteessa jotain hevosten versiossa oli enempi. 1hevosvoima.comistakin kyselin ja muistaakseni ois ollut niin että joku koirulle hevosten versiota myös syötti. Ei muutakun vertaamaan ja laskeskelemaan! ;)

   Poista
 8. Mikähän tuon heppa Suppleazen annostus on 27kg koiralle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmistin asian 1hevosvoima.comista ja ohjeistivat näin: Mittaa annostus koiran painon mukaan ponin aloitusannoksesta. Eli ponin aloitusannos 1 mitta/pvä. Noin 27kg koiralle siis 1/10 osa mittaa. Maustemittasarja kätevä, löytynee tarpeeksi pieni, sopiva mitta. Tuotteessa ei niinkään ole yliannostuksen vaaraa kunhan ei kauhakaupalla anna. Aloitusannosta voi siis antaa vaikka koko ajan. Silti 250g SPG-pussi riittää koiran annoksella ikuisuuden. :)

   Poista

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!