Penni vai tuhat.

"Jos kävelet tiellä, ja ohitsesi ajaa polkupyöräilijä, joka heiluttaa tuhannen euron seteliä ja huutaa sinulle että saat setelin jos saat pyörän kiinni, on melko todennäköistä, että yrität juoksuaskelin tavoittaa pyörää. Jos sitten ajatellaan, että vieressäsi kävelee toinen ihminen, joka pyrkii siihen että et kiinnitä huomiota pyöräilijään ja antaa sinulle 5 sentin kolikon jokaisesta kontaktista, jonka tähän taluttajaasi otat – kuinka todennäköistä on että katsot mielummin taluttajaasi kuin yrität jahdata ohi kulkevaa pyörää? Entä auttaako tähän se, että harjoittelet taluttajasi katsomista 10 000 kertaa, ja saat jokaisesta toistosta 5 sentin kolikon? Tai se, että taluttajasi syytää sinulle viisi senttisiä kiihtyvällä tahdilla pyörän ajaessa ohitse. Ei välttämättä.

Entä siis jos tilanne käännettäisiinkin sellaiseksi, että joka kerran kun tuhannen euron seteliä heiluttava pyöräilijä viuhahtaisi ohitsesi, saisitkin taluttajaltasi 1100 euroa kun katsotkin häntä etkä lähde jahtaamaan pyöräilijää? Voisiko olla niin, että houkutus rynnätä setelipyörän perään ei olisikaan niin suuri, jos saat taluttajasi katsomisesta parempaa tai vähintään samanarvoista palkkaa kuin pyörän jahtaamisesta? Ehkäpä pyöräilijän ohiviuhahtelu olisikin kohta sinulle merkki siitä, että taluttajan kanssa on jälleen alkamassa melkoiset rahakekkerit, etkä kokisi enää lainkaan tarvetta poistua hänen läheltään."

Lähde: Koirakouluverkossa

Niin. Meillä on Pennin kanssa tämä vaihe menossa. Ymmärsin pointin. En vain vielä tiedä paljon se 1100e. on.
4 kommenttia:

 1. Meillä ihan sama! Mä jo luulin, että tämä oli helppo pentu ja se vaihtaa sen tonnin vaikka yhteen euroon. Mutta eipä vaihdakaan enää. Ja nimenomaan ne pyörät (ja juoksevat eläimet) on se haaste, autot ja kävelijät ja muut saa mennä menojaan. Sitä 1100 ei vaan oo vielä löydetty mistään. Ja kun tämä jää vielä silmistään kiinni oikein, ihan niinku bortsut. Menee matalaksi ja kyttää. Huoh...

  VastaaPoista
 2. Narunjatke & Harmaat13. lokakuuta 2017 klo 9.56

  Hyvä ettei muillakaan ole aina helppoa, antaa lisäuskoa riiviöpiirissä! ;D Kira oli pienenä pentuna ihan kamala ja nyt se on noin kiva ja helppo. Penni oli taas pienenä pentuna helppo ja kiva. Mut ne ehtii vielä muuttuu! Sitä on hyvä hokea! Ps. Jos keksit sen tonnisatasen, vinkkaa! ;)

  VastaaPoista
 3. Mä tiedän mikä se 1100e on. Mä tiedän mikä se on Rakkimukselle, mikä se on Hanelle, mikä se on Kiralle ja mä tiedän jopa mikä se on pienelle Pennille (vaikkei sitä olekaan reeneissä näkynyt, vink vink).
  Rakkimuksen ja Hanen 1100e löytyy meidän peilistä.
  Kiran 1100e löytyy teidän kämpän peilistä.
  Samalla logiikalla Pennin 1100e löytyy myöskin teidän peilistä. Kato vaikka ;)

  VastaaPoista
 4. Narunjatke ja Harmaat16. lokakuuta 2017 klo 21.24

  Oisko noin? No Kiran kohdalla se kyllä taitaa ehkä vähän pitää paikkansa... Hmm... Tässä pitää alkaa todistella siis Minirahallekin itsensä arvokkuutta! ;D

  VastaaPoista

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!