Kesä 2018

Huh hellettä, miten ootte pärjänneet? Lämpöhalvaukset, sinilevät, käärmeenpuremat... Oisko siinä koirien top 10 kolme ekaa.

Lämpöhalvaukset, koiran ulkoilutukset ja treenit. 
Aamulla ja yöllä. Me on kyllä käyty pikku pisulenkit tekemässä siinä 12 maissakin koska rutiinit. Sitten ne nukkuu taas rauhassa. No, rauhas ja rauhas, mut jotain sinne päin, illan alkuun asti. Pennissä nään potentiaalisen lämpöhalvausuhrin, vähän kuten Tarassakin. Tarahan sellaisen sai ja sen jälkeen kyllä oppi olemaan varovampi, enempi huolissaan.

FB:ssa kiertää pari iät ja ajat koiria pitäneiden videoita, joissa lämpis iskee salakavalasti vaikka ei ole edes kovin kuuma. Oiskohan se kuumien päivien elimistön rasitus joka siellä pohjalla on taakkana tai koiran korvien väli? Voisiko jompi kumpi niistä edesauttaa? Tai sitten vaan tulee kun on tullakseen. Tässä nyt kuitenkin pari hyvää kirjoitusta aiheesta; Kirjoitus nro 1 ja kirjoitus nro 2. Nää on oikeesti hyviä, ei sellaista diipadaapaa, kuten moni, joihin voi olla muutamalla lauseella piilotettuna ihan todellisen asian pointti.

Sinilevä.
Tää on vieraampi kuin lämpis. Ehkä koska en itsekään välitä hakeutua uimarannoille jossa ihmisiä on kuin sillit suolassa. Meren lähellä olisi kesällä ihan parasta olla, vaikka merta vähän pelkäänkin sen kaikessa mahtavuudessaan. Mutta pienet, ahtaat hiekkamontut, kiitos ei. Olisi hirveen kivaa viedä koiruuksia uimaan mutta koska ei tiedä minne saa oikeasti mennä, missä ei ole lasinsirpaleita, käärmeitä, sillit suolassa koiria, sinilevää... Se on jäänyt. Luulen että koirien uimahallit on se, minne suunnataan.

Välillä kyllä pistää pohtimaan onko nää kaikki vaan median ja tiettyjen ketjujen  aiheuttamaa hysteriaa. Toisaalta en pitänyt sitä lämpöhalvaustakaan kovin kohdalle osuvana, kunnes.
Sinilevä (miksi se on sinilevä kun se on ihan vihreää?) testi on helppo tehdä, juomalasiin vaan vettä ja odottelet tunnin paahtavassa helteessä. Tunnin päästä jos pinnassa on vihertävää / kellertävää hiukkasta, on vedessä sinilevää. Ja muutenhan sitten median mukaan se koira kuolee jos siinä sinileväisessä vedessä ui, koska ne ei osaa uida juomatta vettä. Viimeistään sitten turkkiaan nuollessaan saavat levää kitusiinsa ja taas kuolee. Tai sitten ei. Mut pelotteena kyllä toimii aika hyvin, en ainakaan riskiä halua ottaa jos ja kun ei ole pakko.

Kyyt
Täällä on ollut niitä tosi vähän. Kun kaksi samana päivänä osui eteen, ihan koirien eteen molemmat, ajattelin että jätän tämän käärmeenpesän. Ilmeisesti kuivuus ajaa ne enemmän pihoille etsimään vettä.

Niin ja PUNKIT! Ampiaiset ja mitä, kyllähän näitä riittää. Siinä ne perustelut sille, miksi talvi on niin paljon parempi. Penni viihdyttää itseään tylsän elämänsä kanssa kärpäsillä. Välillä ne sitten onkin vähän isompia ja vihaisempia... Nyt se jostain syystä toisinaan pihalla pomppaa metrin ilmaan jos maassa möngertää joku öttiäinen. Samaan aikaan sekunnin jäljessä oma sydän tekee saman liikkeen kurkkuun, koska luulen aina että käärme, pistävä öttiäinen tai muu vastaava koiria syövä otus.

Kyllä vaan tää nyt vois jo loppua. Kuivuus ja kuuma. On ihan kohtuutonta heittää talvi-ihmisen riesaksi nämä kaikki kesän tuomat viholliset yhdellä kertaa. Hermoja se kiristää. Ja kun tähän vielä lisätään Pennin jo valmiiksi pienellä kauhulla ja ilolla odotetun 6vkon sairasloman päättäjäiset, tilassa jossa se ontuu nyt toista etujalkaansa, hermoja todellakin kiristää. Nyt juuri tässä hetkessä kaikki tuntuu taas melko turhalta.

Kiitos kesä 2018, tulet jäämään mieliimme epämiellyttävänä, mutta ehkä sitten taas lopulta pykälän vahvistaneena. 2017 kesä oli parempi. Se oli täynnä uutta ja toivoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!