Vanhat koirat osaavat ennustaa jokaisen kyynelen

Vuodet vierii. 

Vähän harmittaa että tänne kirjoittelu on jäänyt. Toisaalta eipä ole vielä tullut lueskeltuja niitä kirjoitettujakaan, pitäisi kyllä, muistella. Nauraa ja nieleskellä muistoille. 

Penni täytti viisi. Penni Pentunen on jo viisi. 

Samanikäinen kun Kira oli kun Penni Pentunen tuli. Se oli Kiralle hyvä ikä Pentusen tulla. Tara oli kolme kun Kira tuli, sekin oli hyvä ikä pennun tulla. Tiina oli 10 kun Tara tuli, sitä en muistanutkaan, muistin nuoremmaksi. Paljon nuoremmaksi. Sekin toimi. Tiina oli 13 kun Kira tuli ja se oli jo liikaa pentusen tulla. Tiina ei enää jaksanut pentusen pyöritystä. Tiina olikin jo jatkamassa matkaa, työnsä täällä tehnyt. Kira ehti nähdä mummon mutta kauaa eivät samaan aikaan pihalla pyörineet. 

Kira täyttää kesällä 10 vuotta. Sitä ei pysty ymmärtämään ollenkaan. Kurkkuun tulee joku merkillinen pala kun asian tiedostaa, nykyään aika usein. Sitä katsellessa muistuu mieleen Tiina, enemmän ja enemmän. Se vanhan koiran viisaus ja rauha. Silti siitä näkee sen saman Kiran joka se oli viisi vuotta sitten. Se sama hölmö, aina iloinen. Kaikkien ystävä, hiukan ujo. PR-sakemanni. Pölö. Niin kamalan loputtoman rakas. 

Kun välillä kuulee ne puheet, että mitä katuu... Kadun että päästin Kiran ajan hukkaan. Kira on ollut paras koira tehdä vaikka mitä, mitä vaan. Se rakastaa tehdä. Se seuraa vaikka maailmantappiin asti ja ihan itse, pyytämättä, missä vaan. Se on varmasti ainoa koskaan jolle seuruun sain niin vahvaksi. Olen aina niin ylpeä siitä. Se on niin kiltti ja iloinen ja minä onneton hukkasin niin monta vuotta mitä oltaisiin voitu tehdä. Se kaduttaa nyt ihan vietävästi. Ahdistaa.

Pääasia kuitenkin on että vuosia silti vielä on, ainakin monen monta. Aina sanoin sille ja Taralle että vähintään samat kuin Tiinan kanssa. Vähempää ei hyväksytä. Taran kanssa piti hyväksyä vaikken hyväksynytkään, mutta niin se vain oli.

Ajatella. Kira täyttää jo kesällä kymmenen. Kurkussa on jotain, pitää nieleskellä vähäsen. Tassunjäljet on sydämessä, syvällä. Ikävä on jo nyt. 

Vanhoilla koirilla on hallussaan salaisia asiakirjoja. Vanhat koirat tietävät tarkoin milloin puut kuolevat, milloin hullu peukalo painaa nappia. Vanhat koirat tietävät grammalleen miten paljon ikävää yhteen iltaan mahtuu, ja miksi.

Vanhat koirat osaavat ennustaa jokaisen kyynelen ja suurinta salaisuuttaan ne varjelevat tarkoin alakuloisessa hännässään: ne tietävät tarkoin milloin on taas vedenpaisumuksen aika.
Vanhat koirat ovat raivostuttavia. Vanhat koirat tietävät ihmisten asioista enemmän kuin ihmiset itse. Eivätkä suostu puhumaan. Katsovat vain säälivästi.

- Tommy Tabermann 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!