Koirasi on pilalla

Niin monta tapaa pilata koira - ettei sitä voi enää edes välttää. Tämä on loistava kirjoitus ;)

Mulle on kerran sanottu että ÄLÄ NAURA! Siinähän oli siis ihan pointti, en kiellä ollenkaan. Koira ei keskittynyt ja itse kämmäilin, eli ihan normi kuvioita ja alkoi naurattaa. (Sekin aika normia) Ymmärrän että siinä voi turhautua jos yritetään tahkoa jotain ja ulospäin näytettiin taatusti siinä kohden siltä ettei edes yritetty.

Kyllä me ihan oikeesti yritetään. Paitsi sitten kun menee ihan läskiksi niin on parempi pistää ihan läskiksi koko rahan eestä ja yrittää sitten sinnikkäämmin uudelleen, MUTTA - kyllä mä nauran jos naurattaa. Ei koutsien kustannuksella vaan fiiliksellä.

Joskus mietin miksi tää koiran kanssa treenaaminen, varsinkin silmien alla, on niin vaikeeta. Samoja fiiliksiä koin ratsastaessa kun käytiin valmennuksissa. Jotenkin sitä halvaantui, ei saanut tehtyä mitään kun ajatteli liikaa.

Hevosen selässä mietti sitä vasenta takajalkaa, oikeaa ohjastuntumaa, vasemman pohkeen paikkaa ja oikean olkapään ja kyynärpään kallistusta sekä kulmaa - oliko ne nyt ihan ristikkäin siihen pyyntöön mitä painoavut ja katse hevoselle kertoi?! Keskittyi niin paljon virheisiin ettei koko homma enää edennyt ja tehtävä oli jo mennyt. Ei pysty tekemään mitään kun pelkää että tekee väärin. Miksi pelkää? No kun se koira (tai hevonen) menee pilalle! No ainakin oppii väärästä. Ei voi palkata ettei palkkaa väärästä. Ei voi olla palkkaamatta koska pitää äkkiä palkata jos tekee oikein. Ja sitten palkkaakin jo liian myöhään ja palkkaa väärästä. Äääh...

Ravihevosten kanssa ei koskaan ollut näin vaikeeta. Johtuuko se sitten siitä että siinä hommassa on ihan pienestä asti mukana vai siitä ettei se varsinaisesti ole silmien alla treenaamista. On tehnyt mitä on tehnyt. Vai siitä että nykymaailmassa on muotia analysoida ihan kaikkea, enemmän kuin tehdä ja tekemiset jää tekemättä koska analysoidaan ja tutkitaan perinpohjin, miksi se koira (hevonen) sitten meni pilalle.

Tee enemmän - ajattele vähemmän. Ja naura. Eikö se oo hyvä motto perushöntsäilijälle? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksinhöpinöinti ei ole ollenkaan niin kivaa kuin joukkoälämölö! Hauku, murise tai vingu kommenttisi!